Cookie- og privatlivspolitik

Bedste kvalitet til lommen

Når vi tester spejlrefleks- og systemkameraer, er forskellene i specifikationer, udseende og kvalitet i mange tilfælde kun marginale. Sådan er det ikke i denne test, hvor vi tester kompaktkameraer med stor sensor og enorme forskelle.

  • Dato: 01.12.2015

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Kompaktkameraer er som regel udstyret med ret små sensorer. Det gælder uanset, om der er tale om lommekameraer eller zoomkameraer. Der findes dog også avancerede modeller med store billedchip, der leverer billedkvalitet i spejlrefleksklasse. Det er denne gruppe vi ser på i denne test, nærmere bestemt i prisområdet 4000-10.000 kroner.

I testen finder vi tre kameraer med APS-C-sensor, et med Four Thirds-billedchip og to med såkaldt 1”-sensor. Desuden har et enkelt kamera en Foveon-sensor med samme dimensioner som en APS-C-sensor, men med en helt anderledes konstruktion. Alle modeller kan ligesom spejlrefleks- og systemkameraer skyde i raw, så langt hen ad vejen får man den gode billedkvalitet i lommeformat. Kameratypen er derfor velegnet som supplement til det store kameraudstyr, eller hvis man sætter det kompakte design højt og ikke er tilfreds med den kvalitet, mobiltelefoner og mindre kompaktkameraer leverer.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev