Cookie- og privatlivspolitik

Høj kvalitet i lommen

Panasonic har udstyret deres nye rejsekamera TZ100 med en langt større billedchip end tidligere. Det skulle give bedre billedkvalitet.

  • Dato: 06.01.2016

Panasonics TZ-serie af kompakte rejsekameraer med kraftig zoom har hidtil været udstyret med forholdsvis små billedsensorer, men nu har firmaet lanceret Lumix DMC-TZ100, der har fået en billedchip, der er mere end fire gange så stor som i de andre modeller.

Det burde give langt bedre billedkvalitet – også i svagt lys – da de enkelte pixels er større og dermed kan opfange mere lys. Sensoren er af 1”-typen, som er på 13,2 x 8,8 mm, hvilket er samme størrelse, som fx Nikon bruger i deres systemkameraer.

Entusiasten kan glæde sig over manuelle indstillingsmuligheder, samt at man kan optage i raw-format, så man kan få endnu bedre billedkvalitet i billedbehandlingen. Man kan tilmed raw-konvertere direkte i kameraet.

TZ100 har en indbygget, elektronisk søger med en opløsning på 1,2 mio. punkter, så man kan sætte kameraet for øjet i stedet for at benytte den berøringsfølsomme skærm.

Objektivet dækker et zoomområde, der svarer til 25-250 mm, så man både får en forholdsvis kraftig vidvinkel og tele, og lysstyrken er på F2.8-5.9. Der er indbygget billedstabilisering, der modvirker rystede billeder, når man skyder håndholdt.

På videosiden kan kameraet optage i den høje 4K-opløsning med 30 billeder i sekundet, og man kan tilmed trække enkeltbilleder på 8,3 mio. pixels ud af videooptagelserne, så man kan fange det helt rigtige øjeblik. Skyder man fotos i den fulde opløsning på 20,0 mio. pixels, kan det ske med ti billeder i sekundet.

Med funktionen Post Focus kan man tage et billede og efterfølgende vælge, hvor fokus skal ligge i motivet. Panasonic er endnu ikke klar med prisen på det nye kamera.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev