Cookie- og privatlivspolitik

Kæmpe fald i salget af kompaktkameraer

I løbet af bare et år er salget af kompaktkameraer fra japanske producenter næsten halveret. Det går dog stadig godt for spejlrefleks.

  • Dato: 29.11.2012

Nye tal fra sammenslutningen af japanske kameraproducenter, CIPA, viser et stort fald i antallet af solgte kompaktkameraer, skriver The Japan Times Online. Ifølge hjemmesiden er det især de mange smartphones med indbyggede kameraer, der er årsagen til faldet.

I september sidste år sendte de japanske kameraproducenter 11,3 mio. kompaktkameraer ud på verdensmarkedet, og i september i år var det tal faldet til 5,9 mio. Dermed er salget faldet med 48 procent på bare et år. De seneste år har salget ellers været nogenlunde stabilt. Ser man på salget i årets første ni måneder, er det faldet 18 procent i forhold til sidste år, så noget tyder på, at udviklingen har taget fart i efteråret.

Salget af kameraer med udskiftelig optik går dog stadig godt. Godt nok sendte de japanske producenter godt syv procent færre kameraer ud på verdensmarkedet sammenlignet med september sidste år, men omsætningen var større. I årets første ni måneder har producenterne solgt 20 procent flere system- og spejlreflekskameraer end i de første ni måneder af 2011. Der blev solgt 1,7 mio. kameraer med udskiftelig optik, hvoraf små 300.000 var systemkameraer. Salget af objektiver til spejlrefleks går også frem.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev