Kompaktkameraer med megazoom

Et objektiv, som dækker området 24-800 mm, var før utænkeligt, men er i dag en realitet. De nye kompaktkameraer med masser af zoom giver dig alle detaljer. Her tester vi de seks bedste modeller, og kvaliteten svinger lige så meget som priserne.

23. april 2012

Hent hele artiklen og læs meget mere om kompaktkameraer med megazoom.

Leger man djævelens advokat, kan man spørge sig selv om, hvad man egentlig skal med denne type kameraer, da de jo er lige så store og tunge som spejlrefleks, men har en lille sensor som et lommekamera. Begge dele er fuldstændig rigtigt, og det er tilmed muligt at få adskillige lommekameraer, som klarer brændviddeområdet 24-480 mm til samme pris.

Til gengæld giver kompaktkameraerne med en rækkevidde på op til 800 mm en hel del forrygende ekstra muligheder. Det kan være på sommerferien, hvor man på det lokale marked fra et diskret cafébord kan fange nærbilleder af det lokale leben. Det kan være til koncerter og teater, hvor man kan zoome helt ind på de optrædende, og det kan ikke mindst være i naturen, hvor man kan komme lige så tæt på dyr, solnedgange og spændende perspektiver i landskabet, som ellers kun professionelle fotografer med deres store, kostbare udrustning har adgang til.

Samtidig kan disse avancerede kompaktkameraer gå ned til 24 mm eller en billedvinkel, der svarer til 84 grader. Og det er uden at skifte objektiv og tilmed med et kamera, der vejer under ét kilo.

Derfor skal du vælge kompaktkamera med megazoom:

Den store fordel er det ekstreme zoomområde.

En megazoom rækker fra kraftig vidvinkel til stærk tele. Det giver stor frihed til at komponere fotos og arbejde frit uden at være tynget af en tung taske og utallige objektivskift.

Modsat mange andre kompaktkameraer får man her alt i indstillingsmuligheder og avancerede funktioner. Nogle testmodeller har endda raw.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...