Cookie- og privatlivspolitik
Fujifilm X10

Lillebror til X100 fra Fujifilm

Fujifilm lancerer X10, der følger samme smarte retrodesign som X100, men det har mindre sensor og ingen hybridsøger. Objektivet byder til gengæld på noget storebror ikke har.

  • Dato: 01.09.2011

Du tænder for X10 ved at dreje en ring på objektivet, og fortsætter du med at dreje, zoomer du ind fra en vidvinkel på 28 mm til en tele på 112 mm. Det kan ske ved en lysstyrke ved F2.0 til 2.8 ved fuld brændvidde. Her slår det storebror X100, som hverken har drejering eller zoom.

Fujifilm X10 front

Men X10’eren har ikke arvet hybrid søger eller den store sensor fra X100. EXR-CMOS-sensoren er på 2/3 tomme, hvilket giver et areal der er ca. fem en halv gange mindre end en APS-C sensor, men den er dog større end på konkurrenter som Canon G12, Panasonic LUMIX LX5 og Olympus XZ-1.

Fremhæves skal det, at ISO-værdien kan hæves til imponerende 12.800, hvis man sænker opløsningen fra de maksimale 12 mio. pixels til en fjerdedel. Kameraet er ret lille med sine 12 x 7 x 6 cm og skærmen er da også kun på 2,8 tommer.

Fujifilm X10 lcd

X10 har mulighed for at skyde i raw og der er fuld manuel betjening, samt smarte funktioner som panorama og bracketing. Som et kuriosum kan man vælge mellem fire forskellige lukkerlyde. Fujifilm satser på, at X10 kommer handlen i starten af november. Den vejledende pris er ikke endeligt bekræftet, men den forventes at blive 3995 kroner.

Fujifilm X10 top

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev