Test af avancerede kompaktkameraer til entusiasten

Selv for den mest glødende spejlrefleksentusiast er der situationer, hvor det er smart at have et diskret og kompakt kvalitetskamera med sig. Vi har testet ni modeller, som alle vejer under 200 gram og byder på fantastisk billedkvalitet.

7. februar 2014

Både professionelle fotografer og fotoentusiaster kender det. Vi ved udmærket godt, at på billedkvalitet er der intet, der kan matche vores spejlrefleks- eller systemkameraer. Alligevel er der situationer, hvor kameraet er for stort, og hvor det ville være skønt at have et lille kvalitetskamera lige til at stikke i en lomme eller en lille taske. Det kan være på ferien, det kan være en aften i byen eller det kan være til en fest. De ni kameraet i denne test rammer alle den beskrivelse. De er skabt til os, der ved, hvad vi har med at gøre, for der er nem adgang til at indstille tid, blænde, ISO, hvidbalance, eksponeringskompensation, og hvad der ellers kræves til gode billeder. Desuden kan samtlige kameraer optage i raw. De har også en praktisk lille, indbygget blitz af god kvalitet, og de fleste er udført i en finish og med en ergonomi, så selv en krævende spejlrefleksfotograf vil nikke anerkendende.

Canon PowerShot G16 Fujifilm Finepix X20 Leica C Nikon COOLPIX P7800 Olympus Stylus XZ-2 Panasonic Lumix DMC-LX7 Pentax MX-1 Samsung EX2F Sony Cyber-shot DSC-RX100 II

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...