Cookie- og privatlivspolitik

Test af Sony Cyber-shot DSC-RX100

Flere producenter har lanceret kompaktkameraer med stor sensor. Sonys første bud i denne klasse har lysstærk optik og sætter en ny standard, når det gælder kompakt design. Læs meget mere om Sony Cyber-shot DSC-RX100 her.

  • Dato: 01.11.2012

Hent låst indhold > klik her

Hent hele artiklen og læs meget mere om Sony Cyber-shot DSC-RX100.

Sonys nyeste topmodel, når det gælder kompaktkameraer, er interessant af flere grunde. Det første, som imponerer, er kameraets minimalistiske design, hvor hus og knapper er skabt i metal. Cyber-shot DSC-RX100 er et flot og eksklusivt kamera, som meget få af konkurrenterne æstetisk kan matche. Under motorhjelmen finder man desuden en nydesignet cmos-sensor, der måler 13,2 x 8,8 mm, hvilket er fire gange så meget som en normal sensor i et kompaktkamera. Nikons 1-serie har en billedchip i tilsvarende størrelse. Vi er dog et godt stykke fra den sensorstørrelse, som man fx finder i PowerShot G1 X, hvor billedchippen måler 18,7 x 14,0 mm.

Også kameraets Carl Zeiss-objektiv, som har en maksimal blænde på F1.8, er imponerende. I samarbejde med den store billedsensor giver blænde F1.8 rig mulighed for at tage billeder med lav dybdeskarphed. Dog kan man kun benytte blænde F1.8 ved 28 mm, da blænden allerede falder til F3.0 ved 35 mm og F4.9 ved 100 mm. Derfor kan man desværre ikke udnytte den store blænde og den lave dybdeskarphed ved portrætter. Kameraets 3,6x optisk zoom dækker området 28-100 mm, hvilket sikrer, at man kan tage fine billeder af landskaber og arkitektur samt fornuftige portrætter med brændvidder på mellem 50 og 100 mm.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev