Cookie- og privatlivspolitik

Flere mobiler med raw

Raw-formatet er suverænt, når man vil have høj billedkvalitet i kameraet. Nokia er allerede på vej med formatet i smartphones, og nu tyder det på, at Android-telefoner også får muligheden.

  • Dato: 18.11.2013

Vil man have den bedst mulige billedkvalitet med spejlreflekskameraet, bør man optage i det ukomprimerede raw-format. Så kan man nemlig hive langt flere detaljer frem i billedbehandlingen. Og snart er muligheden for at optage i raw ikke kun forbeholdt kameraer, men også smartphones.

Ifølge det amerikanske teknologi-site Ars Technica har Google, som står bag Android, arbejdet på en ny kamerasoftware, der blandt andet skulle gøre, at man kan optage i raw- format og ikke kun jpeg. Angiveligt skulle softwaren have været med i den nyeste version af Android, kaldet KitKat, som netop er lanceret, men den nye kamerasoftware blevet trukket i sidst øjeblik, da den ikke var klar.

Forhåbentligt kommer der altså senere en opdatering, der gør smartphones som den nye Google Nexus 5 i stand til at optage i raw. Den nye software skulle også indeholde persongenkendelse samt mulighed for serieoptagelse.

Nokia løftede for nylig sløret for den nye smartphone Lumia 1520, der vil kunne optage i raw, ligesom der er en opdatering på vej til den eksisterende telefon Lumia 1020.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev