Cookie- og privatlivspolitik

Apple bringer glemte fotominder til live

Med kunstig intelligens og 11 mia. beregninger per billede genopliver Apples nye udgave af styresystemet iOS 10 til iPhone forlængst glemte fotominder.

  • Dato: 14.06.2016

Ved at udnytte regnekraften i Apples A-processor til det yderste har Apple med styresystemet iOS 10 til iPhone skabt helt nye muligheder for at finde sammenhænge i de billeder, man måtte have gemt på sin iPhone.

Hvert billede bliver udsat for 11 mia. beregninger, der sammen med kunstig intelligens gør det muligt at organisere alle billederne efter ansigter, ting og steder.

Apple understreger, at alle beregninger finder sted på brugerens enhed, og ingen data sendes tilbage til Apples servere.

Video med glemte øjeblikke

Med app’en Photos Memories er det muligt at genopleve tidligere og måske glemte begivenheder i sit liv og få sat fx personer og steder ind i sammenhænge på tværs af tid.

Memories laver også en lille film med overgange og musik over tidligere begivenheder – en film som det er muligt at redigere i efterfølgende.

Både Facebook og Google har tilsvarende muligheder for at genopleve tidligere begivenheder, men Apple har villet gå lidt længere og bringe indhold sammen i temaer som fx strande, vandreture eller tilstande som “hænge ud” eller “opløftende”. En særlig feature er “Epic”, der omdanner den skabte filmsekvens til en trailer for en actionfilm.

iOS bliver tilgængelig som en gratis opdatering til iPhone 5 og nyere iPhones i løbet af efteråret. Læs mere om iOS 10 opdateringen her.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev