Foto: John S. Payne

Nikon-elskende fotograf samler udstyr for 850.000 kroner

De fleste af os nøjes med et enkelt kamera eller to. Men den amerikanske fotograf John S. Payne har gennem tiden samlet Nikon-udstyr til en værdi omkring 850.000 danske kroner.

26. juli 2016

John S. Payne Fra North Carolina i USA er fotograf. Han har haft sit eget studie siden 1985. Og så har han i årtier samlet på Nikon-udstyr,

For nylig postede han et billede på Facebook af sin imponerende samling af kameraer, objektiver med mere, som han vurderer har en værdi på op mod 850.000 kroner.

Payne købte sit første Nikon-kamera, et Nikkormat FT-2, da han gik i 7. klasse tilbage i 1975. Efter at have købt mere udstyr til hobbybrug i årene derefter, begyndte han for alvor at samle på Nikon-udstyr omkring 1990.

Sidan da har han udvidet sin samling ved at købe nyt og brugt både i butikker, på nettet og fra private.

Ikke i sinde at sælge

Samlingen består pt af 155 kamerahuse og omkring 150 objektiver samt et udvalg af tilbehør.

Der er naturligvis både analoge og digitale kameraer i samlingen. På den digitale front har han et E2 kamerahus samt alle professionelle modeller fra D1 til D4.

Payne anslår overfor Petapixel, at samlingen lige nu har en værdi på omkring $125,000 - eller 850.000 kroner, men han har ikke i sinde at sælge den lige foreløbig.

Han er en seriøs samler, og han fotograferer også med Nikon i sit daglige arbejde, som du kan følge på hans hjemmeside og på Facebook.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...