Cookie- og privatlivspolitik

Skyd først – fokusér senere

Det traditionelle kamera bliver virkelig udfordret af en helt ny type billedchip, der gør det af med en række af de optageindstillinger, vi skal bruge tid på i dag, og første model kommer allerede senere på året.

  • Dato: 22.06.2011

Det lille amerikanske firma Lytro er på vej med lidt af en revolution inden for kamerateknologi, der fuldstændig fjerner fokuseringen fra optageprocessen. I stedet for kun at registrere farver og lysstyrke som traditionelle kameraer, vil Lytros kamera også kunne registrere lysets retning. Det skulle gøre det muligt bare at skyde løs uden først at skulle fokusere, og så kan man efterfølgende placere fokus, når man redigerer eller ser billederne på computeren. Udover at placere fokus kan man bestemme dybdeskarpheden, så blændeindstilling bliver overflødig.

Da der ikke er nogen autofokus, som skal stille skarpt, før billedet tages, vil kameraet også reagere hurtigere, end vi er vant til fra traditionelle kameraer. Teknologien, som Lytro kalder Light Field, skulle også gøre det muligt at lave imponerende 3-d-optagelser og at tage fotos i svag belysning uden brug af blitz.

På Lytros hjemmeside kan du se et billedgalleri med fotos taget med Light Field-teknologien. Her kan man klikke hvor som helst i billederne for at ændre fokus. Ifølge USATODAY.COM, som har talt med firmaets grundlægger Ren Ng, vil den første model komme til salg sidst på året, og både kameraets størrelse og pris være sammenlignelig med de kameraer, vi kender i dag.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev