Cookie- og privatlivspolitik

Snart kan du tage billeder af fremtiden

APRILSNAR: Ved hjælp af negative lukkertider kan vi snart tage billeder, før tingene sker. Teknologien vil blive flittigt brugt til sommerens store sportsbegivenheder.

  • Dato: 01.04.2012

Det er ved at være helt slut med ventetider, fra man trykker på udløserknappen, til billedet tages. Med en ny teknologi, som er udviklet af forskere på Universidad del Primero de Abril i Ecuador, kan man nu bruge negative lukkertider. Det betyder, at kameraet kan tage billeder ind i fremtiden. Foreløbigt er det lykkedes at få lukkertiderne ned på -1/115 sekund, men forskerne regner med at komme helt ned på -2 sekunder allerede inden sommer.

Teknologien vil blandt andet blive brugt af officials under OL i London til sommer. Dermed kan man fx diskvalificere en løber ved 100 m-løb, allerede inden løbet er sat i gang, hvis billederne viser, at han vil tyvstarte.

Canons talsmand Ernest Johnson fortæller, at firmaet ligger i forhandlinger med det ecuadorianske universitet om at lave en firmwareopgradering, så de negative lukkertider kan bruges af pressefotografer med Canon EOS-1D X under sommerens EM i fodbold og til OL. Nikon forventer også at opgradere D4 ifølge deres ansvarlige for lukkertider, Dr. Johnny Earnie.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev