Cookie- og privatlivspolitik

Spejlreflekskamera eller systemkamera

Systemkameraet er langsomt begyndt at true spejlreflekskameraets position. Men er det virkelig lige så godt som spejlrefleks? Vi lader det komme an på en prøve.

  • Dato: 29.05.2012

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Hent hele artiklen og læs meget mere om spejlrefleks og systemkameraer.

Da DIGITAL FOTO ved årsskiftet skulle kåre Årets Produkter 2011, var det tid til et grundigt tilbageblik. Ud over mange spændende nye produkter, viste der sig en tankevækkende tendens. I 2011 var der kun lanceret seks nye spejlreflekskameraer, mens der var kommet hele 13 nye systemkameraer på markedet. Det var til trods for, at markedets største kameraproducent, Canon, endnu intet havde vist i denne nye kamerakategori, der tilmed endnu ikke havde et officielt navn. I nogle kredse går kameratypen under navnet EVIL, hvilket står for Electronic Viewfinder Interchangeable Lens. Grundlæggende dækker kategorien over spejlløse systemkameraer med udskiftelig optik.

Det er interessant at vide, om de små systemkameraer i mellemprisklassen, som er spækket med smarte funktioner, vil kunne vippe spejlreflekskameraet af tronen som den bedste kameratype. For at undersøge hvilke forskelle der egentlig er på de to kameratyper, har vi ladet Nikon D5100 duellere mod Sony Alpha NEX-5N. Her kan du læse resultatet af vores test af de to modeller, som prismæssigt ligger ret tæt.

Forskel:
I opbygning
På fokus
På sensorstørrelse

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev