Cookie- og privatlivspolitik

20 ting du ikke vidste om spejlrefleks

Spejlreflekskameraet er en avanceret størrelse, der er spækket med teknik og fantastiske funktioner. Her går vi i dybden med udvalgte områder, som de færreste kender, så du får meget mere ud af dit spejlreflekskamera.

  • Dato: 25.07.2012

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Hent hele artiklen og læs meget mere om alt det du ikke vidste om spejlrefleks.

Du kan gøre kameraet infrarødt

Har du et gammelt digitalt spejlreflekskamera liggende, kan du bruge det til infrarøde optagelser. Det kræver, at kameraet indleveres på værksted, hvor det koster 2625 kroner at fjerne det filter, der blokerer infrarøde stråler. Bagefter kan man udskifte det med ét, som lader dem passere. Når det er gjort, er kameraet følsomt over for infrarøde stråler og kan ikke tage normale fotos igen. Indstil hvidbalancen, så billederne ikke bliver røde.

Antal bit afgør farvedybden

Når billedchippen skal registrere det indkomne lys, indsamler den de partikler, lyset består af. De kaldes også fotoner. De hober sig op i hver enkelt pixel og skal digitaliseres, for at billedprocessoren kan omsætte dem til brugbare data. Det foregår i den såkaldte A/D-konverter, der ændrer den elektroniske spænding til bit. Mængden af bit er afgørende for farvedybden. Mængden af fotoner omdannes til en digital værdi, der består af en række ettaller og nuller. Jpeg-filer konverteres til otte bit, hvor hver grundfarve har otte ettaller og nuller i alt. Det giver 256 forskellige toner. En farvedybde på 12 bit svarer til 4096 forskellige toner i et raw-billede. Dyre spejlreflekskameraer arbejder med 14 bit med 16.384 toner per grundfarve.

Læs meget mere om spejlreflekskameraer i artiklen her


Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev