Cookie- og privatlivspolitik
Nikon D5

Alt om det nye Nikon D5

Nu har Nikon løftet sløret for specifikationerne i det professionelle D5, og der er flere store overraskelser.

  • Dato: 06.01.2016

I november afslørede Nikon, at de er på vej med det topprofessionelle spejlreflekskamera Nikon D5, men der var ingen specifikationer. De er kommet nu, og der er masser af spændende nyt.

Kameraet har en helt ny full-frame-sensor på 20,7 mio. pixels, og der er et standard ISO-område på 100 til 102.400 ISO, som kan udvides fra 50 til vanvittige ISO 3.280.000, hvilket er rekord. Det skulle gøre det muligt at tage farvebilleder i tusmørke.

Autofokussystemet er blevet kraftigt opgraderet og har nu hele 153 punkter, hvoraf de 99 er af den præcise krydstype. 15 af de centrale punkter kan sågar bruges ved F8.0, så man har autofokus, selv om man bruger telekonvertere.

Man kan tage 12 billeder i sekundet med kontinuerlig fokus, og hæver man spejlet, kommer hastigheden op på 14 billeder i sekundet. En stor buffer i kameraet sikrer, at man kan skyde hele 200 raw-billeder i en serie. Det er nok til at dække et helt 100 meter-løb med udløserknappen nede.

Lysmåleren er helt nyudviklet og har 180.000 pixels, der skulle sikre en præcis registrering af motiverne og velbelyste billeder. Ifølge Nikon skulle toneovergangene være blødere og mere præcise.

Nikon D5 optager video i 4K på 3840 x 2160 pixels med 30, 25 eller 24 billeder i sekundet, og optagelserne gemmes på de hurtige XQD-kort, og der er plads til to kort i kameraet.

Kameraet kommer til salg til marts til en vejledende pris på 54.695 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev