Nikon D810A

Nikon D810A er det første full frame til astrofotos

Nikon forkæler stjernefotografer med D810A, det første DSLR-kamera i full-frame-format, der er specialudviklet til astrofotografering. Men det bliver ikke billigt at gå efter stjernerne.

Nikon D810A er en specialudgave af D810, som er Nikons flagskib inden for optagelser med høj opløsning. For at forhindre rødt farvestik begrænser de optiske filtre i almindelige DSLR-kameraer overførsel af rødligt lys i det synlige lysområde. D810A's optiske filter er blevet modificeret, så overførslen af rødligt lys fra hydrogen-alfa-spektrallinjen øges til cirka det firedobbelte (sammenlignet med D810). Som følge heraf har fotografer nu mulighed for at tage billeder af den smukke, ægte røde farve, som kendetegner stjernetåger.

Ud over det nye filter klarer kameraet høj ISO-følsomhed på 51.800 og en bred vifte af specialfunktioner, der gør det muligt at tage meget detaljerige billeder af såkaldte deep sky-objekter, dvs. himmelfænomener som stjernetåger og galakser.

Ud over indstillingerne Bulb og Langtidseksponering giver den nye indstilling Manuel langtidseksponering mulighed for eksponeringer på op til 900 sekunder. Man kan også vælge at aktivere kameraets elektroniske forreste lukkergardin for at minimere indvendige vibrationer under eksponering, så risikoen for mikroslør i helt små detaljer reduceres. Under Live View-optagelse kan man få vist en virtuel forhåndsvisning af eksponeringen på de lange lukketider.

Nikon D810A forventes i butikkerne den 28. maj 2015 til en vejledende udsalgspris på huset til 30.695 kroner.

Nikon har samtidigt afsløret nye kameraer i andre kameraklasser. Kompaktkameraerne Coolpix S9900 og S7000, der har kraftig zoom på 30x og 40x, zoomkameraerne Coolpix P610, L840 og L340 med henholdsvis 60x, 38x og 28x zoom, samt to nye vandtætte kameraer, Coolpix AW130, der klarer hele 30 meters dybde, og Coolpix S33, der klarer 10 meters dybde.

Læs meget mere om Nikon-udstyr her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...