Cookie- og privatlivspolitik

Ny topmodel fra Pentax

K-3 er det nye flagskib blandt spejlreflekserne fra Pentax, og det byder blandt andet på en nyudviklet billedchip med et revolutionerende trick i ærmet.

  • Dato: 09.10.2013

Da Pentax for et års tid siden lancerede K-5II, kom kameraet i to versioner. Den ene havde en traditionel billedsensor, mens Pentax havde fjernet det såkaldte anti-alias-filter i specialmodellen K-5IIs. Filteret sørger normalt for at sløre lyset en smule, inden det rammer sensoren. Når man fotograferer meget detaljerede områder, fx små mønstre i beklædningstoffer, kan der nemlig opstå grimme moiré-mønstre, og det forhindrer anti-alias-filtret. Ved at fjerne filteret i K-5IIs kunne billederne blive en anelse skarpere med en større risiko for moiré, men til fx landskaber er denne risiko meget lav.

Nu er Pentax så klar med den nye topmodel, K-3, der har fået en helt ny cmos-sensor på 24,0 mio. pixels, der ligesom Pentax’ tidligere sensorer har billedstabilisering, hvor sensoren bevæges for at eliminere effekten af rystelser, men Pentax har opfundet en ny funktion til den bevægelige sensor. Sensoren har nemlig ikke noget anti-alias-filter, så detaljegraden er maksimal. Fotograferer man motiver med risiko for moiré, kan man slå et simuleret anti-alias-filter til, der fungerer ved, at sensoren rystes i mikroskopiske bevægelser under optagelsen.

Udover den nye sensor har kameraet også fået nyt autofokussytem med 27 fokuspunkter, hvoraf de 25 er af den nøjagtige krydstype. Systemet kan stille skarpt i et lys på helt ned til -3 EV – altså næsten i mørke. Lysmåleren er også ny og skulle give forbedret eksponering og bedre hvidbalance.

Huset er bygget i en magnesiumlegering og er forseglet 92 steder, så det kan klare regnvejr og modstår støv. Søgeren har fået en ny optisk konstruktion og viser 100 procent af motivet. Der er plads til to SD-kort i kameraet, og med det særlige Pentax Flu Card, som er ekstratilbehør, kan man fjernstyre kameraet fra en smartphone.

Kameraet kan tage 8,3 billeder i sekundet og har også fået en forbedret HDR-funktion. Den vejledende pris for huset er 8999 kroner og for 9999 kroner får man et vejrbestandigt objektiv på 18-55 mm med.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev