Cookie- og privatlivspolitik

Verdens første spejlrefleks med 4K-video

Som den første kameraproducent er Canon nu klar med et digitalt spejlreflekskamera, der kan optage video i 4K. EOS-1D C kan dermed levere en videoopløsning på hele 4096 x 2160 pixels.

  • Dato: 13.04.2012

Canons nye spejlrefleks, EOS-1D C, bygger på samme specifikationer som EOS-1D X. Men hvor EOS-1D X især henvender sig til presse- og sportsfotografer, henvender EOS-1D C sig især til spillefilms- og TV-fotografer samt professionelle videofotografer.

4K optages med EOS-1D C ved hjælp af 8-bit Motion JPEG komprimering med 24 frames i sekundet (progressiv). Fuld HD kvalitet med 1920 x 1080 pixels er mulig helt op til 1080/60p. Alle valgbare opløsninger - også 4K - kan optages på CF-kort, men det er ligeledes muligt at optage direkte til en ekstern optager i ukomprimeret YCbCr 4:2:2-format, som blot kobles til kameraet via et HDMI-kabel.

Muligheden for at arbejde med et 4K workflow i 4:2:2-farverum betyder videooptagelser i ekstrem høj kvalitet, fornem lysfølsomhed og ikke mindst enestående dynamikområde. Samtidig er EOS-1D C kompakt og let som et helt almindeligt spejlrefleks. Det betyder fleksibilitet i særklasse med masser af udtryksformer for den kreative videofotograf.

Kameraets full-frame-sensor har en opløsning på 18,1 mio. pixels, som er optimeret til videooptagelse i høj kvalitet og med mulighed for at tilpasse opløsningen til den konkrete opgave. Når der optages i 4K, beskæres pixels til et område svarende til en APS-H-sensor, hvilket eliminerer behovet for at resize eller skalere formatet. Det sikrer maksimal kvalitet. Desuden er det muligt at beskære til Super 35 mm beskæring i Full HD, hvilket især er relevant for filmfolk, der er vant til at arbejde i Super 35 mm-formatet.

Når det gælder foto, kan kameraet tage 12 billeder i sekundet, som kan udvides til 14 billeder per sekund. Kameraet har et 61 punkts autofokussystem og ISO spænder fra 100 til 25.600. Prisen for Canon EOS-1D C er endnu ikke klar.

Bliv klogere på, hvad Ultra HD og 4K er her

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev