Cookie- og privatlivspolitik
Fujifilm X-T1

Fujifilm udvider X-serie

X-T10 er nyt systemkamera, som lægger sig lige under topmodellen X-T1. Faktisk er det et X-T1, bare i et mindre hus og en anden betjening. Desuden lanceres et nyt skarpt objektiv. Vi har haft fingrene i det hele og er ganske imponerede.

  • Dato: 18.05.2015

Smilehullerne er store hos Fujifilm, der lancerer to nye objektiver og en ny familievenlig version af X-T1, nemlig X-T10. Det har fuldstændig samme indmad som X-T1, inklusive det nye autofokussystem, lanceret i sidste uge – se evt. linket her: http://digitalfoto.dk/nyheder/fujifilm-opdaterer-autofokus-i-x-t1.

Forskellen findes i huset, betjeningen og nok så vigtigt i prisen.
X-T1

Vi har haft fingrene i en præproduktionmodel, og lægger med det samme mærke til, at den lidt mindre størrelse gør, at kameraet ligger knapt så godt i hånden som X-T1. Man kan iøvrigt ikke få noget vertikalgreb til den nye model.

Udover størrelsen er betjeningen anderledes. Nyt er en skifteknap til fuldautomatik, så personer uden fotoforudsætninger, kan tage billeder med det.

Og det får de brug for, for Fujifilm har deres helt eget system med programhjulene, hvor man på på instillinghjul indstiller lukkertider og eksponeringskompensation. På X-T1'eren er der et hjul til ISO-kontrol, men det er på X-T10'eren erstattet af et programhjul, der styrer kontinuerlige skud, panorama og andre ting, hvilket ummiddelbart krævede lidt tilvænning.

X-T10 forventes at være i handlen i løbet af juni måned i farverne sort og sølv.

Prisen er vejledende på 5599 kroner.

Samtidig med lanceringen af kameraet kommer også et nyt objektiv, FUJINON XF90mm F2 R LM WR, som vi også har haft fingrene i. Det tegner ultraskarpt og vi kan ikke vente med at bringe en test. Det lysstærke objektiv klarer F2.0 og en nærgrænse på 60 centimeter og har en fast brændvidde på 90mm.

Det kommer til at koste 7199 kroner.

FUJINON XF90mm F2 R LM WR

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev