Cookie- og privatlivspolitik

Fuld fart på Leica

Tyske Leica har lanceret full-frame-kameraet SL, hvor hastighed er i højsædet, og autofokus skulle endda kunne slå samtlige japanere.

  • Dato: 21.10.2015

Leica har løftet sløret for det spejlløse systemkamera SL (Type 601), som er firmaets første spejlløse model med en stor full-frame-sensor. Det marked har Sony ellers været enerådige på. Kameraet har en stor elektronisk søger med en opløsning på hele 4,4 mio. punkter og hurtig opdatering.

En hurtig processor og en buffer på to gigabytes gør det muligt at tage hele 11 billeder i sekundet i fuld opløsning. Leica påstår tilmed, at autofokus er den hurtigste i noget professionelt kamera – også traditionelle spejlreflekskameraer. Med det nye objektiv APO-Vario-Elmarit-SL 90–280 mm F2.8–4.0, som blev lanceret sammen med kameraet, skulle SL kunne ændre fokus fra uendeligt til nærgrænsen på mindre end 110 millisekunder.

Udover objektivet på 90-280 mm har Leica også lanceret to andre optikker til SL-systemet. Det er Vario-Elmarit-SL 24–90 mm F2.8–4.0 ASPH. og Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH. Desuden kan man bruge objektiver fra T-systemet, der er lavet til spejlløse kameraer med APS-C-sensorer, hvor SL, så beskærer billedet, og ved hjælp af adaptere kan man bruge objektiver fra Leica S-, M- og R-systemerne.

SL-kameraet optager video i 4K med 30 billeder i sekundet, har indbygget gps og wi-fi, så man kan fjernstyre det fra en app til iOS og Android. Huset er desuden forseglet mod støv og fugt, og så er lcd-skærmen berøringsfølsom. Kamerahuset koster 54.500 kroner og kommer til slag i midten af november. Samtidig kommer objektivet på 24-90 mm til 33.500 kroner, mens de andre optikker kommer senere.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev