Cookie- og privatlivspolitik

NX Mini er verdens mindste systemkamera

Samsung er klar med en helt ny serie af kompakte kameraer med udskiftelig optik. Sensoren matcher Nikon 1 i størrelse, og der er smarte trådløse funktioner.

  • Dato: 19.03.2014

Et systemkamera skal være kompakt for at give god mening, og nu sætter Samsung trumf på ved at komme med det mindste af slagsen i verden. Det nye NX Mini er blot 22,5 mm tykt, og vægten er helt nede på 158 gram.

For at gøre den nye serie så kompakt som muligt er billedchippens størrelse sat ned til én tommer – helt præcist 13,2 x 8,8 mm - hvilket matcher fx Nikons 1-systemkameraer og Sonys bedste kompaktkameraer. Opløsningen er på 20,0 mio. pixels, og ISO går til 12.800, men kan udvides til 25.600. Man kan skyde i raw-format og tage op til seks billeder per sekund.

Skærmen på 3,0 tommer er berøringsfølsom og kan vippes op, så man let kan tage selvportrætter. I bedste Samsung-tradition er der selvfølgelig wi-fi indbygget, så man fx kan sende ens billeder direkte til Flickr og Dropbox.

Den nye NX Mini-serie har fået en ny bajonet kaldet NX-M. I første omgang kommer der to objektiver, nemlig 9-27mm F3.5-5.6 OIS – der svarer til 24-73 mm – og en 9mm F3.5 Pancake, der svarer til 24 mm. Den sidste optik er blot 13 mm tyk og gør altså, at det nye NX Mini sagtens kan ryge ned i en frakkelomme. De danske priser er endnu ikke offentliggjort.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev