Pentax K-5 II

Ny Pentax ser i mørket

Nyheden Pentax K-5 II har klassens mest lysstærke autofokus, men der stopper overraskelserne ikke i det forbedrede flagskib. Desuden kommer firmaet med en vild teleoptik.

11. september 2012

Pentax Ricoh slår de professionelle flagskibe fra Canon og Nikon af banen, når det drejer sig om at kunne stille skarpt i svagt lys. Det nye Pentax K-5 II har nemlig en helt ny autofokussensor kaldet SAFOX X, der kan fokusere i mørke helt ned til -3 EV, hvor konkurrenterne siger stop ved -2 EV. Det er en forskel på et eksponeringstrin.

Firmaet overrasker også med en ny specialitet, idet man kan få den særlige udgave K-5 IIs, hvor anti-aliasing filteret er fjernet fra billedchippen. Det giver skarpere billeder på bekostning af risikoen for moiré. Denne ekstra mulighed så vi første gang med Nikons D800E.

Pentax K-5 II er vejrbestandigt med 77 forseglinger og fungerer ned til ti frostgrader. Kameraet har fået en ny skærm på 3,0 tommer, der minimerer refleksioner, og søgeren dækker 100 procent af motivet. Billedchippens opløsning er på 16,3 mio. pixels.

En anden opsigtsvækkende nyhed er det nye supertele-objektiv HD Pentax DA 560mm F5.6 ED med en særlig HD Coationg-overfladebehandling af linserne, som skulle give højere billedkvalitet. Pentax Ricoh er også klar med det nye zoomobjektiv smc PENTAX DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM samt systemkameraet Q10 med en højopløsning på 12,4 mio. pixels. Q-serien benytter mindre sensorer end dem med K-bajonet.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...