Cookie- og privatlivspolitik

Ny topmodel fra Samsung

Samsung går efter entusiasterne med det nye systemkamera NX1, der har en speciel billedchip og er bygget til barske omgivelser.

  • Dato: 16.09.2014

Det er ikke bare udseendet, der indikerer, at det nye Samsung NX1 vil bide skeer med entusiastmodeller fra de traditionelle kameraproducenter. Huset på det nye systemkamera er konstrueret i en solid magnesiumlegering, og det er tætnet, så det modstår vandsprøjt og støv.

Billedchippen i APS-C-størrelse, som hos mange spejlreflekskameraer, er helt ny og er den første bagbelyste cmos-chip i denne størrelse. Ved at lægge elektroniske kredsløb og andet på undersiden af chippen, kan man med en bagbelyst sensor opfange mere lys, da de enkelte pixels har bedre plads. Opløsningen er på 28,0 mio. pixels.

Systemkameraet har indbygget, elektronisk søger af OLED-typen, og skærmen bag på kameraet er berøringsfølsom. Der er indbygget wi-fi, så man nemt kan dele billeder, og så er NX1 verdens første systemkamera med Bluetooth, som også bruges, når man fx vil sende billeder til en smartphone. Som på de halvprofessionelle modeller fra fx Canon og Nikon er der et display på toppen af kameraet, der viser kameraindstillingerne.

Kameraet har en hybridautofokus med hele 205 autofokuspunkter med fasedetektion, hvoraf de 153 er af den præcise krydstype. NX1 kan tage op til 15 billeder i sekundet i fuld opløsning og kan skyde ved lukkertider på ned til 1/8000 sekund.

Videodelen er der også gjort noget ud af. NX1 kan optage i 4K-opløsning på 3840 x 2160 pixels med 30 billeder i sekundet, og man kan gemme i det nye effektive H.265-codec. Den vejledende pris for kameraet er 12.000 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev