Cookie- og privatlivspolitik

Olympus OM genopstår med digital nytænkning

Det nye systemkamera har avanceret elektronisk søger og en verdensnyhed hvad angår billedstabilisering.

  • Dato: 08.02.2012

Det analoge OM-kamera kom på gaden i 1972 som Olympus’ første spejlrefleks, og her 40 år senere genopstår det så som et digitalt, spejlløst systemkamera. Det benytter samme sensorstørrelse som i de andre Micro Four Thirds-kameraer fra Olympus og kan altså bruge alle objektiverne fra dette system. Den første udgave hedder OM-D EM 5.

Nyheden har en elektronisk søger med en opløsning på 1,44 mio. punkter, der har en dækning på 100 procent af motivet. Søgeren kan blandt andet vise den billedbehandling , du tilføjer motivet, ligesom den afspejler den valgte hvidbalance. En tredje smart funktion er, at du kan forstørre fokuspunktet i søgeren, så der stilles skarpt det helt rigtige sted.

Det nye kamera byder også på en vaskeægte verdensnyhed i form af et nyt og avanceret system til billedstabilisering. Det kan nemlig mere end blot kompensere fra lodrette og vandrette bevægelser. OM-D EM5 klarer også rystelser, hvor kameraet enten vippes, roteres eller rykkes frem eller tilbage under optagelserne.

Nyheden har en opløsning på 16,0 mio. pixel, og ISO går helt op til 25.600. Det er tætnet mod sand, støv og regn samt har en stor fleksibel skærm på 3,0 tommer, der er berøringsfølsom. Skærmen er i øvrigt af typen OLED, der sikrer højere kontrast. Endelig har kameraet samme hurtige kontrastbaserede autofokus som de nye systemkameraer fra Olympus. Prisen for kamerahuset alene ligger på 8699 kroner, mens det sælges med kitobjektivet M.Zuiko Digital ED 12-50mm F3.5-6.3 for 10.299 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev