Cookie- og privatlivspolitik
Pentax Q

Pentax går også spejlløst

Med det nye Q-system er Pentax nu hoppet med på den spejlløse bølge. Systemet har en helt ny bajonet og består foreløbigt af et hus, der sætter nye rekorder, og fem objektiver. Men den største overraskelse er den højst utraditionelle billedchip.

  • Dato: 23.06.2011

Canon og Nikon står alene blandt de store spejlrefleksproducenter om ikke at have spejlløse systemkameraer, efter at Pentax har præsenteret deres nye Q-system. Første kameramodel i systemet hedder blot Q og er udstyret med en bagbelyst cmos-sensor, der giver billeder på op til 12,0 mio. pixels.

Men hvor andre producenter af spejlløse systemkameraer har valgt forholdsvis store billedsensorer, der svarer til dem i traditionelle spejlreflekskameraer, er sensoren i Pentax Q kun på cirka 6,2 x 4,6 mm. Dermed er den mere end otte gange mindre end sensorerne i Micro Four Thirds-kameraer fra Olympus og Panasonic og hele 13 gange mindre end de sensorer, der sidder i spejlløse kameraer fra Sony og Samsung. Det betyder, at kameraet kan gøres endnu mindre end konkurrenterne, og Pentax Q er da også verdens hidtil mindste og letteste systemkamera.

Til gengæld bliver det spændende at se, hvordan billedkvaliteten fra den lille sensor er sammenlignet med konkurrenterne, da større billedchips som regel giver langt mindre støj og et bedre dynamisk område. Kameraet kan tage fem billeder i sekundet og har mulighed for videooptagelser i Full HD. Der er indbygget blitz, og man kan få en optisk søger som tilbehør, der viser et udsnit svarende til det kitobjektiv på 49 mm, som kameraet bliver solgt med. Objektivet har i øvrigt en imponerende lysstyrke på F1.9.

Udover kitobjektivet er Pentax klar med fire andre objektiver til systemet. Her er der et zoomobjektiv på 27,7-83 mm, et fiskeøjeobjektiv med en synsvinkel på 160 grader samt to billige såkaldte legetøjsobjektiver, der giver effekter, man kender fra billige legetøjskameraer.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev