Cookie- og privatlivspolitik

Pentax K-01

Med dette systemkamera får du adgang til hele 248 objektiver fra Pentax. Design og størrelse er opsigtsvækkende, men spørgsmålet er, om der er taget nok højde for ergonomien.

  • Dato: 14.07.2012

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Hent hele artiklen og læs meget mere om Pentax K-01.

Pentax bliver ved med at overraske. For halvandet år siden lancerede firmaet verdens mindste spejlløse systemkamera Pentax Q, som var udstyret med en lille billedsensor.

Nu er de klar med K-01, som peger i den stik modsatte retning. Det spejlløse systemkamera har en cmos-sensor i APS-C-størrelse og benytter almindelige objektiver. Dets K-fatning er imidlertid spækket med ekstra kontakter, som gør kameraet kompatibelt med alle de 248 objektiver, som Pentax har lavet gennem årene.

Netop den meget alsidige K-fatning betyder, at kameraet er overraskende stort – og langt større end de spejlløse konkurrenter, som typisk kræver en adapter, hvis objektiverne fra spejlreflekskameraerne skal anvendes.

Derudover har Pentax netop lanceret verdens tyndeste pandekage-objektiv på 40 mm med en største blænde på F2.8. Optikken er blot ni mm. Desværre havde vi ikke mulighed for at anvende dette objektiv i vores test, hvorfor vi i stedet anvendte kit-objektivet på 18-55 mm, som dog også viste sig at være et fint bekendtskab. Anvender man Pentax-objektiver, som er skabt før 1983, skal blænden dels indstilles på optikken og dels i kameraet ved at trykke på den grønne knap på toppen.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev