Cookie- og privatlivspolitik
Hybridfokus i Sony Alpha6500

Sådan virker hybridfokus

Ordet hybridfokus dukker op igen og igen, når der lanceres nye systemkameraer. Men hvad betyder det, og hvorfor sikrer teknikken dig perfekt fokus?

  • Dato: 11.10.2016

Mange nye systemkameraer er udstyret med såkaldt hybrid autofokus, der kombinerer kontrastbaseret autofokus med fasedetekterende autofokus.


Kontrastbaseret autofokus fokuserer direkte på billedchippen, og er meget præcis. Til gengæld går det ikke så hurtigt, da kameraet først skal registrere både for- og bagfokus, før fokus kan lægges præcis.

Fasedetektion, der traditionelt har været anvendt i spejlreflekskameraer, er derimod lynhurtig, men knap så præcis. Her benyttes en særlig autofokussensor, som opsplitter motivet i to billeder ved hjælp af to mikrolinser, som fokussensoren kan beregne forskellen på.

Hybridfokus samler det bedste af begge verdener

Kombineret giver de to systemer giver dig stor præcision og høj fokushastighed – også ved actionoptagelser med hurtige motiver, hvorfor producenterne forsøger at implementere hybridfokus i de nye kameraer.

Senest har vi set det i Sony Alpha6500, som har intet mindre end 425 fokuspunkter til rådighed – heraf dækkes 169 af dem af kontrastdetekterende zoner.

> Læs også : Sony slår rekorder med Alpha6500 og RX100 V

Ved hybridfokus prøver kameraet altså først at fokusere med fasedetektion for at få det valgte område skarpt hurtigst muligt, hvorefter kameraet ved hjælp af kontrastdetektion finjusterer fokus.

Nogle kameraer er dog i stand til at bruge fasedetektion direkte på billedchippen sammen med kontrastdetektion. Her er der også tale om hybrid autofokus.

> Læs også om Fujifilm X-T2 med hybridfokus: Fujifilm er klar med ny topmodel i X-serienÅrets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev