Cookie- og privatlivspolitik

Smart trick fra Olympus

Med det nye systemkamera Olympus OM-D E-M5 Mark II kan du med et snuptag sende opløsningen i vejret.

  • Dato: 05.02.2015

Olympus er klar med systemkameraet OM-D E-M5 Mark II, der udnytter billedstabiliseringen på en helt ny måde. Billedchippens opløsning er på 15,9 mio. pixels, men med en særlig indstilling tager kameraet otte billeder af motivet og sætter dem sammen til et billede på 40,0 mio. pixels.

Mellem hvert billede rykker stabiliseringen billedchippen en halv pixel, og det færdige billede giver dermed langt flere detaljer, end man ellers ville få. Det kan bruges til fx landskaber eller i studiet med kameraet på stativ, men funktionen er ikke velegnet til håndholdte skud eller motiver i bevægelse, da alt skal stå stille mellem de otte skud.

Tager man håndholdte billeder, kan man naturligvis udnytte den avancerede billedstabilisering til at kompensere for rystelser, og i Olympus OM-D E-M5 Mark II arbejder den i hele fem akser. Ifølge Olympus kan den hente hele fem eksponeringstrin.

Kameraet er også forberedt til action. Huset er tætnet, så det er beskyttet mod støv og vandstænk, og man kan skyde fem raw-billeder per sekund, til kortet er fyldt. Lukkertiden kan komme ned på 1/8000 sekund.

Der er en elektronisk søger med en opløsning på hele 2,36 mio. punkter, og den har en forstørrelsesgrad på 1,48x. Lcd-skærmen er fleksibel, og via wi-fi kan man fjernbetjene kameraet fra en smartphone. Kamerahuset har en vejledende pris på 8999 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev