Cookie- og privatlivspolitik
Panasonic Lumix DMC-GX1

Spejlløs mini med fart på

Der er dømt ægte reportage-fornemmelse i Panasonics nyeste spejlløse systemkamera, der ifølge producenten slår traditionelle spejlreflekskameraer på et meget vigtigt parameter.

  • Dato: 08.11.2011

På næsten alle spejlløse systemkameraer benytter autofokussen såkaldt kontrastdetektion, der traditionelt er længere om at stille skarpt end den fasedetektion, som bruges i ægte spejlrefleks. Men Panasonic har i deres Micro Four Thirds-kameraer gjort deres for at øge hastigheden på kontrastdetektionen. På det nye Lumix DMC-GX1 skulle reaktionstiden for autofokus være kommet helt ned på 0,009 sekund, så man kan fange selv meget hurtige motiver. Ifølge Panasonic er både præcision og hastighed bedre end med fasedetektion i spejlrefleks. Det sker ved, at objektivet arbejder sammen med billedchippen, så optikken hurtigere er klar til at indstille fokus.

Men det er ikke kun autofokussen, der er fart på. I fuld opløsning på 15,8 mio. pixels kan kameraet tage 4,2 billeder i sekundet, men skruer man ned til en opløsning på 4,0 mio. pixels, kan GX1 klare hele 20 billeder per sekund.

GX1 er lavet i ægte reportagestil og har et kamerahus i aluminium. Skærmen er berøringsfølsom, så man fx kan stille fokus ved at pege direkte på billedet. Kameraet kommer på markedet til december og har en vejledende pris på 4799 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev