Cookie- og privatlivspolitik

Stor test af systemkameraer

Systemkameraet er markant mindre og mere diskret end et spejlrefleks. Dermed er det ikke kun glimrende til dagligdags billeder, men også et godt valg til rejsen. Denne kameraklasse byder på høj billedkvalitet til attraktive priser.

  • Dato: 13.02.2013

Kun for abonnenter - log in for at hente artiklen

Mange forstår først helt systemkameraet, når de har haft det over skulderen en uges tid. Det er fnuglet i forhold til spejlrefleks, og det fylder kun det halve. Man kan altid have kameraet med, og man kan hurtigt og diskret skyde billeder, der ville have vakt langt mere opsigt, hvis man havde stået med et spejlrefleks. Alligevel er billedkvaliteten lige så god som med spejlrefleks. Systemkameraet har i mange tilfælde præcis den samme type billedchip, som sidder i tilsvarende spejlreflekskameraer, og billedprocessoren er ofte identisk. Samtlige kameraer har udskifteligt objektiv, og til alle mærker fås en adapter, så spejlrefleksobjektiver også kan bruges på systemkameraet.

Systemkameraerne er kommet for at blive og haler roligt ind på spejlrefleks. Olympus, Panasonic og Samsung har fuldstændigt droppet at lave spejlrefleks og satser kun på systemkameraer. Sony laver en ambitiøs dobbeltsatsning, og selv de to gamle spejlrefleksrivaler Canon og Nikon er efter et par års tøven hoppet med på vognen.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev