Cookie- og privatlivspolitik
Fujifilm X-E1

Supersøger i Fujifilm X-E1

Der er ingen optisk søger i Fujifilms nye systemkamera X-E1. Til gengæld har firmaet i den grad kælet for den elektroniske søger.

  • Dato: 06.09.2012

Fujifilm har i løbet af de seneste par år kastet sig ind i kampen for at tiltrække entusiastfotografer, og nu er japanerne klar med deres andet kamera med udskifteligt objektiv i X-serien. Det nye X-E1 er noget mindre end storebroren X-Pro1, men har den samme cmos-billedchip på 16,0 mio. pixels med Fujifilms særlige X-Trans-mønster, der skulle forhindre moiré og farvefejl.

Modsat storebroren har X-E1 ingen optisk søger, men kun en elektronisk. Den hører til gengæld til de allermest detaljerede på markedet med en opløsning på hele 2,36 mio. punkter. Søgeren er af OLED-typen, der skulle give meget høj kontrast og fine nuancer. Og der er også kælet for optikken i den elektroniske søger, hvor der sidder to glaselementer og en dobbelt asfærisk linse, der skulle give et klart billede med et minimum af fortegning og kromatisk aberration.

Kameraets design er i vanlig Fujifilm-stil helt klassisk, så man fx vælger ISO-værdi på et hjul oven på kameraet og kan justere blænde ved hjælp af en drejering på objektivet. Alt kan indstilles fuldt manuelt, men der er selvfølgelig og fuld- og halvautomatiske programmer. Er man i det kreative hjørne, kan man føje forskellige effekter til billederne, der simulerer nogle af Fujifilms analoge filmtyper, som fx Provia og Astia.

Fujifilm er også klar med et nyt 18-55 mm-objektiv til X-serien. I kombination med X-E1 skulle autofokushastigheden kunne komme helt ned på 0,1 sekund med objektivet. FUJINON XF18-55mm F2.8-4 R LM OIS har indbygget billedstabilisering og en høj lysstyrke på F2.8 ved vidvinkelindstillingen, der svarer til 27 mm. X-E1 kommer på markedet senere på året, og prisen på kameraet er endnu ikke klar.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev