Cookie- og privatlivspolitik

Systemkamera med store ambitioner fra Sony

Sony er klar med det nye Alpha3000, der er lidt af en særling. Det ser ud som spejlrefleks, men bruger samme objektiver som de små systemkameraer.

  • Dato: 27.08.2013

Sony har foreløbigt kørt med to serier af kameraer med udskifteligt objektiv. Deres spejlreflekskameraer og SLT-kameraer med halvgennemsigtigt spejl har brugt objektiver med den såkaldte A-bajonet, mens de mindre spejlløse NEX-kameraer benytter E-bajonetten, hvor objektiverne typisk er mindre. Men nu kommer Alpha3000, som lægger sig midt imellem de to kameratyper.

Umiddelbart ligner det et spejlreflekskamera, men der er ikke spejl i kameraet, og det har ikke fået NEX-betegnelsen som Sonys andre spejlløse modeller. Alligevel benytter det objektiver med E-bajonetten. Fraværet af spejl betyder, at kameraets autofokus benytter kontrastdetektion, der traditionelt ikke er helt så hurtig, når man følger motiver i bevægelse, som fasedetektion i spejlrefleks.

Et blik på kameraets dimensioner afslører, at det ikke fylder alverden med sine 12,8 x 9,1 x 8,5 cm, men der er en elektronisk søger med 201.600 punkter, som viser 100 procent af motivet. Derudover kan søgeren vise forskellige informationer som fx gitterlinjer. Lcd-skærmen er på 3,0 tommer. Der er indbygget blitz samt flash-sko, så man også kan benytte eksterne blitz med kameraet.

Billedchippen er på 19,8 mio. pixels, og sensoren er i APS-C-størrelse, som på de fleste spejlreflekskameraer og Sonys NEX-modeller. ISO-værdierne kan komme op på 16.000. Den vejledende pris er 3400 kroner.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev