Cookie- og privatlivspolitik

Systemkamera udfordrer full-frame

Fujifilm går nye veje med avanceret sensor, der ikke slører dine billeder

  • Dato: 10.01.2012

Der er efterhånden et overflødighedshorn af systemkameraer at vælge imellem, og hvis man tror, at Fujifilm er tilfreds med at lægge sig i kølvandet på alle de andre, kan man godt tro om igen. De er meget ambitiøse med deres nye kamera X-Pro1 med udskiftelig optik.

Først og fremmest byder kameraet på en verdensnyhed i form af deres helt eget sensor-design kaldet X-Trans CMOS. Her er de røde, grønne og blå pixels placeret i et helt nyt mønster, der gør det muligt at droppe det konventionelle low-pass-filter foran billedchippen.

Filtret sørger for at fjerne moire og farvefejl, men slører også dine fotos i processen. X-Trans CMOS sikrer med andre ord pivskarpe billeder og får Fujifilm til at tale om en billedkvalitet på niveau med full-frame. X-Pro 1 har en opløsning på 16,3 mio. pixels, og sensoren er i størrelsen APS-C.

Det nye system har dets helt egen bajonet kaldet X-Mount, og Fujifilm lancerer også tre lysstærke objektiver. Der er tale om XF 18mm F2.0, XF 35mm F1.4 og XF 60mm F2.4. Hertil skal du så lægge brændviddeforlængelsen på 1,5x. Fujifilm har planer om at lave i alt ni objektiver, men der vil også komme adaptere til fx Leica M-objektiver.

En anden lækkerbisken er den fremragende hybridsøger, verden først så i X100. Man kan selvfølgelig optage i raw og Full HD. Priserne er endnu ikke offentliggjort i Danmark, men de amerikanske lyder på 1700 dollars for huset og 650 dollars for objektiverne. Det vil nok svare til vejledende priser herhjemme på henholdsvis 12.500 kroner og 4800 kroner. Du kan læse meget mere her

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev