Cookie- og privatlivspolitik
Hasselblad X1D

Verdens første spejlløse mellemformatkamera på 50 megapixel

Svenske Hasselblad lancerer verdens første spejlløse mellemformatkamera til en pris på over 70.000 kroner.

  • Dato: 22.06.2016

Der skal en alvorlig snak med bankmanden til, hvis familiebudgettet skal holde til Hasselblads nyeste skud på stammen - X1D - verdens første spejlløse mellemformatkamera med 50 mio. pixels.


Den vejledende udsalgspris er sat til 7900 euro, hvilket i Danmark giver en pris på 73.745,00 kroner eller samme pris som en Ford Ka.

Skal der objektiver på til det nye kamera, har Hasselblad også nyt på vej til X1D i form XCD 45 mm F3.5 til 17.870 kroner og XCD 90 mm F3.2 til nette sum af 21.495 kroner.

Med en adapter er det dog muligt at benytte objektiverne fra H-serien, så der vil være 14 objektiver til brug for det nye kamera fra starten.

Hasselblad X1D

På størrelse med en pakke knækbrød

Hasselblad X1D er udstyret med en CMOS mellemformatsensor på 44 × 33 mm, og bagsiden af kameraet har en stor berøringsfølsom skærm samt en række valgknapper.

Ved lanceringen understregede CEO i Hasselblad, Perry Oosting, at formålet med det nye kamera var at fuldføre grundlæggeren af Hasselblad Victor Hasselblads drøm om et let, kompakt kamera, der kan tage fantastiske billeder på tur i naturen.

Perry Oosting sammenlignede vægten af det nye kamera med en pakke svensk knækbrød eller det halve af en MacBook Air. Han afviste desuden alle spekulationer om, at X1D er fremstillet i samarbejde med Fujifilm.

- X1D er udviklet og designet fuldt og helt i Sverige og håndlavet i Sverige, understregede CEO i Hasselblad, Perry Oosting, ved lanceringen af X1D i Gøteborg.

Rod i lanceringen
Selve lanceringen har været hypet fra Hasselblads side med global lancering den 22. juni klokken 14.00, men allerede aftenen før lækkede oplysninger om det nye kamera i form af en reklameposter fra firmaet K&M.

De blev fundet i en Google cache og indeholdt både oplysninger om kameraet, objektiverne og eksempler på billeder i lav opløsning optaget med det nye kamera.

Få flere oplysninger om Hasselblad X1D her.

> Læs mere om HasselbladÅrets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev