Cookie- og privatlivspolitik
Sony A6300

Verdensrekorden i hænderne

Sonys nye Alpha6300 har rekordmange fokuspunkter og verdens hurtigste autofokus. Vi har haft det i hænderne og sætter her fokus på fokussystemet.

  • Dato: 12.02.2016

Alpha6300 har verdensrekord i antal fokuspunkter med 425 punkter fordelt jævnt over hele APS-C-sensoren. De 425 punkter bruger faseforskydning, men der er også 169 punkter, som bruger kontraster til at stille skarpt med.


Fasedetektionen kan måle afstanden nøjagtigt til der, hvor man vil stille skarpt, mens kontrastbaseret fokus, justerer efter den største kontrast, som er der, hvor der er skarpest. De to systemer arbejder sammen, og det giver blandt andet en meget kort fokussøgetid på 0,05 sekund, hvilket også er en verdensrekord.

Den vilde hastighed bliver blandt andet gjort muligt ved hjælp af en billedprocessor, der kan behandle data meget hurtigt, og en sensor, hvor ledningslaget er gjort tyndere, så fotodioderne kan laves større og signalvejen er blevet kortere.

Systemet har også mange andre fordele. Det udnyttes af det såkalde 4-d-fokussystem der ikke nøjes med at kigge på afstand og kontraster, men også forudsiger, hvor et bevægeligt motiv er på vej hen.

Det gør også at man kan skyde 11 billeder i sekundet med følgefokus slået til, og 8,0 billeder i sekundet ved liveview. Her kan du se en kort video, hvor vi har haft hænderne i det hurtige kamera og prøver nogle af fokusfeaturene af. Det mest bemærkelsesværdige er, at fokuspunkterne meget hurtigt tager fat og at liveview er helt uden forsinkelse. Vi vender naturligvis tilbage med en mere udførlig test.

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev