Cookie- og privatlivspolitik

Canon forkæler videoentusiasterne

Canon er klar med det nye videokamera XC10 med stor sensor og mulighed for at optage i 4K, og det er også velegnet til fotos.

  • Dato: 08.04.2015

Ifølge Canon er det nye XC10 lige velegnet til video og stillbilleder, og det kameraet kan skyde video i 4K på 3840 x 2160 pixels samt fotos på 12,0 mio. pixels. 4K-optagelserne gemmes på de hurtige CFast 2.0-kort, mens optagelser i Full HD samt fotos gemmes på SD-kort.

Canon-kameraet har en nyudviklet cmos-sensor på 13,2 x 8,8, som er samme størrelse som i Nikons systemkameraer, og ifølge Canon skulle billedkvaliteten være høj med samme farvegengivelse som i de professionelle Cinema-kameraer. Det har et objektiv med 10x zoom, som svarer til 27,3-273 mm.

Både håndgreb og den berøringsfølsomme lcd-skærm er fleksible, hvilket gør det nemmere at skyde fra specielle vinkler. Der er desuden indbygget wi-fi, så man kan fjernbetjene XC10 fra en smartphone eller tablet-computer. XC10 har en vejledende pris på 16.999 kroner og kommer til salg til juni.

Skal det være endnu vildere, har Canon også lanceret Cinema-kameraet EOS C300 Mark II, der også kan skyde i 4K, og hvor man kan udskifte optikken. Prisen for det professionelle kamera, der kommer på markedet til september, er dog 145.999 kroner.

Læs mere om fotoudstyr fra Canon

Årets bedste tilbud

Få 2 numre af Digital FOTO + Bluetooth-hovedtelefoner! Du sparer 713,90 kroner og får adgang til et væld af online-fordele!
årets bedste tilbud!
Læs mere her

Fordelszonen!


Nu får alle vores læsere adgang til eksklusive videoer, lyntips, kurser, programmer og testbilleder samlet i vores spritnye Fordelszone.

Besøg Fordelszonen

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Nikon kamera

Vi har samlet alle vores nyheder, test, ...

Fordelszonen - en ny læserservice!

Et nyt online-univers fyldt med videoer, ...

GoPro HERO4 kamera

Hvad er et GoPro kamera? Er de vandtætte? Kan ...

Adgang til alt!

Bestil Digital Foto og få fuld adgang til ...

Følg Digital Foto på Facebook

Spændende nyt fra fotografiets verden hver dag.

Canon kamera

Vi har samlet vores nyheder om og test af ...

DIGITAL FOTO | Copyright © 2010| Bonnier Publications International AS | Juridisk information | Kontakt os | Nyhedsbrev