Apple Final Cut Pro X

Apple er klar med Final Cut Pro X

Så er der en ny udgave af Apples store videoredigeringsprogram klar. De kalder det selv en revolution og det største fremskridt inden for professionel videoredigering, siden første udgave af programmet kom i 1999.

Det store videoredigeringsprogram er blevet genopbygget fra grunden. Det understreges også af, at Final Cut Pro er gået direkte fra version 7 til version ti, som X’et i programnavnet står for. Programmet understøtter nu 64 bit-maskiner, så man blandt andet kan udnytte mere end fire gigabytes ram i computeren.

En af de helt store nyheder er en magnetisk tidslinje, der betyder, at man nemt kan flytte rundt på sine klip, da alle andre optagelser i filmen tilpasser sig til den nye placering. Forlænger man et klip, tilpasses de efterfølgende ligeledes, så man ikke skal flytte rundt på dem også.

Final Cut Pro X sørger også for at organisere optagelserne, så snart de hentes ind i programmet. Det kan fx finde personer og tjekke, om der er tale om vidvinkel- eller næroptagelser. Final Cut Pro X kan købes Mac App Store, hvor man henter det ned til sin Mac med det samme, for 1799 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...