Screenshot fra Nik Collection
God og let billedredigering

Nik Collection er en populær plugin-pakke, der gør det let at lave god og effektiv billedbehandling, og nu ser fremtiden for programmet spændende ud.

© Nik Collection

DxO giver Nik Collection nyt liv

Der er godt nyt til alle Nik Collection-fans. Plugin-pakken er nemlig overtaget af en af de store drenge, der ikke har planer om at lade det populære program sygne hen.

26. oktober 2017 af Louise Hagemann

Hurra! Så er der godt nyt til Nik Collection-fans. Den populære Google-software- og pluginpakke er nemlig blevet solgt til franske DxO, der vil holde liv Nik Collection.

I maj i år kunne vi konstatere, at Google var i færd med at lade Nik Collection sove stille ind. Meldingen var, at billedbehandlingsprogrammet stadig ville være tilgængeligt og gratis, men ikke ville blive opdateret.

Ærgerligt, synes vi, da vi her på redaktionen har haft stor glæde af at bruge Nik Collection som plugin til både Lightroom, Photoshop CC og Elements. Og det bragte da også stor glæde, da Google sidste år gjorde Nik Collection gratis. 

> Læs vores test af programmet i Gearguiden.

Nik Collection gratis indtil videre

Men nu er der heldigvis godt nyt. DxO har overtaget programmet og vil fortsat tilbyde det som plugin til Photoshop og Lightroom. De vil samtidig også bygge teknologien ind i deres egen software, OpticsPro.

Nik Collection vil fortsat være gratis. I hvert fald indtil videre. 

DxO har planer om at lave en helt ny “Nik Collection 2018", der skal udkomme næste sommer. Hvad det indebærer, og om det vil være gratis, må tiden vise.

> Få endnu mere ud af Nik Collection med to numre af Digital FOTO + bogen Photoshop-skolen, der indeholder en række kurser til Nik Collection, for kun 49 kroner.

Du kan finde mere information om Nik Collection hos DxO her

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...