Google lukker for Nik Collection

Google stopper udviklingen af det populære billedbehandlingsprogram, Nik Collection. 

© Google // Nik Collection

Google lukker ned for Nik-Collection

Fremover vil Google ikke udvikle på det populære billedbehandlingsprogram Nik Collection. Men du kan stadig bruge det, indtil videre...

31. maj 2017

Det er nok hverken første eller sidste gang, en gigant opkøber en lille, populær konkurrent - for blot at droppe den igen. 

I 2012 købte Google billedbehandlingsprogrammet Nik Collection. Først satte de prisen gevaldigt ned fra $500 til $150 og sidste år besluttede Google at forære Nik Collection til de glade brugere. 

Google Nik Collection er en samling af plugins, som du kan bruge sammen med programmerne Adobe Photoshop, Photoshop Elements, Lightroom og Aperture. 

I dag bruger mange fotografer Nik som en del af deres workflow. Vi har på Digital FOTO også lavet en lang række kurser i bladet i netop Nik Collection. 

Men nu er det slut. På et banner øverst på Nik Collections hjemmeside fortæller Google, at de ikke længere vil opdatere programmet. 

Nik Collection kan stadig bruges på disse systemer

"Nik Collection er gratis, og kompatibelt med Mac OS X 10.7 til 10.10; Windows Vista, 7, 8; og Adobe Photoshop til CC 2015. Vi har ingen planer om at opdatere Nik Collection eller tilføje nye funktioner i fremtiden," skriver Google på siden.

Vi har her på redaktionen haft succes med at bruge Nik Collection sammen med både Adobe CC 2017 og Windows 10.

Du kan altså fortsat bruge Nik Collection, som det ser ud i dag, men der er ingen garantier for, at det fungerer, når der kommer nye versioner af Photoshop, Mac OS og Windows.

Læs mere om, hvad Nik Collection kan, her. 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...