HDR af højeste kvalitet

Med den nye version af det stærke HDR-program Photomatix Pro 5 kan du let opnå naturlige billeder fra dine mange eksponeringer. Det er også blevet bedre til at fjerne spøgelsesagtige elementer.

19. december 2013

Programmet Photomatix Pro var længe det eneste rigtig valg, når det drejede sig om at samle flere eksponeringer af samme motiv til et HDR-billede med massevis af detaljer i både højlys og skygger. Med version 5 er det blevet endnu bedre, så det kan tage kampen op mod konkurrenter som HDR Efex Pro.

Photomatix Pro 5 har fået to nye metoder til at smelte dine eksponeringer sammen, så du opnår flottere resultater. Contrast Optimizer sikrer dig mere naturligt udseende fotos uden de grimme lysende omrids kendt som haloer, ligesom billederne også har en højere klarhed.

Den anden metode hedder Fusion/Real-Estate og er blevet ti gange hurtigere at arbejde med i forhold til den tidligere version. Her tages de bedste pixels fra hver eksponering groft sagt i stedet for at smelte dem sammen, og det sikrer langt lavere støj samt helt naturlige billeder. Det er især nattebilleder og arkitekturfotos taget indendørs, der nyder godt af denne metode.

Photomatix Pro 5 har også forbedrede funktioner til at fjerne de spøgelsesagtige elementer i billedet, som opstår, hvis en del af motivet bevæger sig mellem de enkelte eksponeringer. Samtidig er programmet også blevet bedre til at matche de enkelte skuds placeringer, hvis man ikke har brugt stativ under optagelserne. Programmet koster 710 kroner, hvis du køber det fra www.hdrsoft.com.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...