Julegaven til dine HDR-fotos

Nyt program lover rekordhurtig behandling af dine HDR-pletskud

19. december 2011

Man kan opnå forrygende flotte billeder ved at benytte flere eksponeringer med den såkaldte HDR-teknik, men man skal normalt være en tålmodig sjæl, når det kommer til billedbehandlingen. Programmerne er nemlig ofte lidt tunge at danse med på grund af de mange billeddata, der skal beregnes og smeltes sammen. Det problem lover franske Oloneo nu at have løst med deres nye software HDRengine.

De betegner selv programmets hastighed for værende revolutionerende, fordi det kan behandle og vise HDR-resultatet i real-time – altså uden nogen nævneværdig forsinkelse. Det betyder, at man er mere tilbøjelig til at eksperimentere med indstillingerne for at opnå det perfekte billede. Der er dog også en række såkaldte Presets, så man hurtigt kan komme i gang.

HDRengine kan arbejde med over 380 forskellige raw-formater for at give optimal kvalitet og benytter et meget stort farverum, så ingen detaljer går tabt. Det er også muligt at bruge funktionerne på ét enkelt billede til at efterligne HDR-effekten. Du kan læse mere her, hvor det også er muligt at købe programmet for omkring 438 kroner.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...