Looks i Luminar 3

Med bare et enkelt klik på forindstillingen Warm Sunset bliver farverne kraftigere, og der kommer flere detaljer i højlys og skygger.

© Digital FOTO

Nem redigering med forindstillinger i Luminar 3

Med forindstillinger får du avancerede justeringer af dine fotos med ét klik i billedredigeringsprogrammet Luminar 3. Se, hvordan du bruger dem og laver dine egne.

19. maj 2020 af Kristoffer Engbo

Billedredigeringsprogrammet Skylum Luminar 3 har masser af justeringsmuligheder. Men du behøver ikke at justere på en masse skydeknapper, hver gang du vil redigere et billede.

Luminar 3 har nemlig en ordentlig håndfuld indbyggede forindstillinger, kaldet Looks, der hver især rummer en masse forskellige justeringer, som du kan tilføje med bare ét klik.

Der følger mere end 60 Looks med Luminar 3, og de er inddelt i kategorier, der passer til fx landskaber eller portrætter. Du kan tilmed lave dine egne, så du nemt kan genbruge dine favoritindstillinger.

Her kan du se, hvordan du bruger de indbyggede og laver dine egne Looks i Luminar 3.

>Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw

Sådan bruger du forindstillinger i Luminar 3

Programmets forindstillinger bliver vist som miniatureeksempler nederst i brugerfladen. Kan du ikke se panelet i bunden, vælger du View og Show Looks Panel.

Nu kan du klikke på en af miniaturerne for at overføre justeringerne til billedet.

Landscape Looks i Luminar 3

Ud for Luminar Looks kan du vælge kategori, fx Landscape til landskabsbilleder. Når du har valgt en forindstilling, kan du eventuelt dæmpe effekten med skydeknappen Amount på miniaturen.

© Digital FOTO

>Læs også: Tips til flottere billeder af solnedgangen

Sådan laver du dine egne Looks i Luminar 3

Du kan nemt gemme dine egne favoritindstillinger i Luminar 3, så du kan bruge nøjagtig de samme justeringer på andre billeder. På den måde kan du også give dine fotos en bestemt stil.

For at gemme dine justeringer som et Look, markerer du et billede. Vælg modulet Edit. Foretag dine justeringer på skydeknapperne i siden, til du synes, billedet ser fint ud.

Nederst i højre side klikker du på Save Luminar Look.... Giv din forindstilling et navn, og klik på Save.

Gem Looks i Luminar 3

Du gemmer alle dine justeringer som en forindstilling ved at klikke på Save Luminar Look....

© Digital FOTO

Du finder efterfølgende dine egne forindstillinger i kategorien User Luminar Looks, som du kan vælge i panelet nederst i brugerfladen ud for Luminar Looks.

Her klikker du bare på miniaturen for at bruge de samme justeringer på et andet billede.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...