Nul støj i billederne på rekordtid

Programmet Neat Image kan nu bruge grafikkortet til at fjerne støj og korn langt hurtigere end før

6. maj 2011

Firmaet ABSoft tænkte kreativt, da de ville finde en vej til mere effektivt at bekæmpe farvestøj og korn fra billeder taget med høje ISO-værdier. De har nemlig taget grafikkortet i brug, fordi det kan foretage de tunge beregninger med rekordfart set i forhold til computerens normale processor.

Ifølge firmaet kan den nye version 7 af Neat Image derfor trylle støjen væk op til syv gange hurtigere end ellers. ABSoft benytter den såkaldte CUDA-teknologi til at nå den høje topfart, så man skal have et grafikkort fra producenten nVidia, før det virker. De er dog meget udbredte.

Den nye version af Neat Image har også fået en række andre forbedringer. Blandt andet er programmet blevet bedre til automatisk at skabe en profil, der fjerner støjen mest optimalt. Desuden kan det nu fjerne støj på billeder i 32-bit, der bruges, når man arbejder med HDR-fotos.

En selvstændig Home-version af programmet koster cirka 253 kroner, mens Pro-udgaven står i 440 kroner. Du kan også få det som plug-in til Apple Aperture og Elements samt Photoshop. Prisen for et plug-in til Photoshop er på 499 kroner. Du kan læse mere og købe nyheden her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...