Computer med applikationerne Lightroom og Photoshop

Adobe Camera Raw, som giver dig mulighed for at importere og forbedre raw-billeder, har været et must for professionelle fotografer lige siden det blev udgivet i 2003.

© Shutterstock

Ny opdatering til Lightroom: Flere kameratyper har adgang til raw-billedbehandling

Opdateringen til Adobe Camera Raw giver dig mulighed for at forbedre raw-billeder fra endnu flere kamera-typer, så du kan importere billederne til blandt andet Photoshop og Lightroom.

15. april 2020 af Christian Trant

Flere kameraer og smartphones kan nu lave billedbehandling af raw-billeder i Lightroom. Den seneste opdatering fra Adobe indeholder nemlig en opdateret liste over, hvilke kameraer og smartphones som kan bruge Adobe Camera Raw - Adobes tjeneste til importere og forbedre raw-billeder.

Se den opdaterede liste, og hvilke småforbedringer opdateringen tilbyder, her.

Raw er kameraets råbillede, som indeholder alle de data, kameraet kan opfange. Filen fylder meget, men giver rigtig gode muligheder for at redigere i detaljen. 

Den udbyggede liste i den seneste opdatering åbner op for, at flere personer med forskellige kameratyper har mulighed for arbejde med bedre billeder i billedbehandlingen.

Desuden indeholder opdateringen rettelser af en række småfejl, og så bliver det muligt at gå frem og tilbage i den interaktive tutorial, hvilket hidtil ikke var en mulighed.

> Læs også: 5 gode grunde til at skyde i raw 

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...