Nyt HDR-program til kontrastfyldte motiver

Det russiske firma AKVIS er klar med HDRFactory, der gør det nemt at samle flere eksponeringer af samme motiv.

21. marts 2011

De fleste fotoentusiaster kender efterhånden til HDR-teknikken, hvor man opnår langt flottere fotos af motiver med højt kontrastomfang ved at kombinere flere skud taget med forskellige eksponeringer.

Det kræver særlig software, før resultatet sidder lige i øjet, og nu byder AKVIS ind med deres HDRFactory. Programmet kan automatisk matche de enkelte billeder, hvis de ikke er optaget præcist samme sted, ligesom man fx kan styre, hvor mange detaljer, der skal hentes frem i henholdsvis højlys og skyggefyldte områder.

Man kan gemme sine justeringer som Presets og genbruge dem, ligesom programmet kan åbne raw-filer, så man har det bedst mulige udgangspunkt at arbejde med.

Hvis man køber den lidt dyrere Deluxe-udgave, er det også muligt at fjerne de velkendte HDR-problemer med elementer, der har bevæget sig mellem hvert skud som fx en bil, der kører gennem landskabet. Det klares ved at male hen over det uønskede element med et værktøj.

HDRFactory kan købes som plug-in til Elements og Photoshop eller som selvstændigt program. I Home-versionen koster det 440 kroner, mens Deluxe koster 597. Det findes til både pc og Mac. Du kan hente en prøveversion her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...