Capture One Pro udfordrer Lightroom

Phase One udfordrer Lightroom med Capture One Pro

Den danske softwaregigant, når det gælder billedbehandlingsprogrammer, Phase One, er klar med en ny og opdateret version af programmet Capture One Pro, som skal give Lightroom kamp til stregen.

6. december 2016

Capture One Pro 10, der er et stærkt redskab til både organisering og raw-konvertering, understøtter nu over 400 forskellige kameramodeller og har fået en forbedret brugerflade med mange nye funktioner.

Ifølge Phase One vil man opleve en væsentligt hurtigere hastighed, når man bladrer i billedsamlingen, og det skulle være nemmere at skifte mellem billederne, selv når de vises ved 100 procent.

Optimal skarphed

Brugerfladen skulle også være mere brugervenlig, og ikke mindst gøre det nemmere for nye brugere at komme i gang med Capture One Pro 10.

Blandt de nye funktioner finder man fx bedre og mere avanceret kontrol med skarphed og lysende omrids i kontrastfyldte områder.

Desuden er der kommet en funktion, der gør det muligt at se, hvordan et billede vil tage sig ud på print – inden man udskriver.

Udfordrer Adobe

Capture One 10 er tilsyneladende opgraderet på mange af de punkter, som vi også gerne ser Adobe fokusere på i Lightroom, og vi glæder os meget til en grundig test af programmet.

Programmet fås både til Mac og pc. Prisen er 2076 kroner.

I Gearguiden, kan du læse vores test af både Lightroom og andre raw-konvertere.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...