Genbrug dine justeringer i Photoshop Elements

Vil du give flere billeder det samme udtryk i billedbehandlingen, kan du slippe for en masse manuelt arbejde med den smarte funktion Style Match i Photoshop Elements.

26. marts 2014

Har du fået lavet en rigtig flot effekt på et af dine billeder, som du vil kopiere til andre fotos, er der normalt ingen vej uden om at gentage alle trinene i Photoshop Elements. Der er dog en smart genvej med funktionen Style Match. Her kan man kopiere en billedbehandlingsstil fra ét billede til et andet. Har du fx givet et foto hård kontrast, kan du åbne et andet billede og bruge det kontrastrige billede som udgangspunkt. Elements analyserer så tonen i billedet og overfører den til det andet billede.

Du behøver ikke at bruge dine egne billeder som udgangspunkt, men kan vælge et af de billedeksempler, som installeres sammen med Elements. Efterfølgende kan man lave yderligere justeringer ved hjælp af skydeknapper, så man fx dæmper effekten, eller slette effekten i dele af billedet ved hjælp af en pensel. Her kan du se, hvordan du bruger Style Match.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...