Perfekte farver i Photoshop Elements

En af fordelene ved at skyde i raw er, at du kan justere hvidblancen i billedbehandlingen, og med vanskelige motiver med flere lyskilder, kan du justere nuancerne separat så alle farver står perfekt. Se, hvordan du gør i Photoshop Elements.

28. december 2013

Når man fotograferer i blandingslys, hvor fx det blå skær fra en aftenhimmel blander sig med varm indendørsbelysning, får kameraet problemer med at vælge den rigtige hvidbalance. Det blålige lys kræver en forholdsvis varm indstilling af hvidbalancen, mens indendørsbelysningen kræver en kølig hvidbalance. Skyder du i raw, opnår du mange fordele. Du kan blandt andet indstille hvidbalancen helt præcist i billedbehandlingen.

Det er dog ikke nok, når der er blandingslys, så her laver vi i stedet flere konverteringer af samme billede i Photoshop Elements, hvor vi nøje tilpasser hvidblancen i hver enkel konvertering til de forskellige lyskilder i billedet. Efterfølgende kan vi blande konverteringerne, så alle dele af billedet fremstår med de helt rigtige farver.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...