Red eksponeringen i mørke billeder

I vanskeligt lys kan fotos nemt blive for dystre, men det kan heldigvis rettes. Ved hjælp af justeringslag i Elements og klassiske teknikker kan du hurtigt hive detaljer ud af mørket.

Hent hele artiklen og læs meget mere om, hvordan du reder eksponeringen i mørke billeder.

Hvis du har taget billeder, hvor lysforholdende har været en udfordring for kameraets lysmåler, og resultatet derfor ikke er optimalt, er der hjælp at hente. Det kan fx være fotos taget i modlys som billedet i dette kursus, hvor forgrunden er henlagt i mørke, fordi kameraet har eksponeret efter den lyse himmel.

Når man kun har taget et enkelt billede som her, så findes der en anden metode, som er ganske effektiv.

En tur i mørkekammeret Hvis man har prøvet at stå i et mørkekammer og fremkalde billeder, kender man uden tvivl til at overbelyse og underbelyse bestemte områder i billedet ved at vifte foran lysstrålen. Den teknik kan man genskabe med værktøjer som Dodge Tool og Burn Tool, som henholdsvis lysner og dæmper. Men da værktøjerne er såkaldt destruktive og ændrer pixels, hvis man bruger dem direkte på billedet, bruger vi i stedet justeringslag og tilfører effekterne nænsomt her med Brush Tool, hvor man kan justere effekten med Opacity.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...