Endnu bedre Lightroom 5 klar

Ny og opdateret udgave kan nu åbne raw-filer fra alle de nyeste kameraer og har fået rettet en række fejl. Og så er der en ekstra julegave til alle med Olympus-kamera.

16. december 2013

Det er væltet ud med spændende kameraer på det seneste, og nu kan du endelig åbne raw-filer fra dem med den opdaterede version 5.3 af Lightroom. Det samme gælder den nye version 8.3 af Camera Raw til Photoshop CC.

Programmet understøtter nu fuldt ud raw-billeder optaget med modeller som fx Fujifilm X-E2, Nikon Df, Nikon D5300, Olympus OM-D E-M1, Panasonic DMC-GM1, Pentax K-3 samt Sony Alpha7 og Sony Alpha7R.

Du får nu også rettet optiske fejl automatisk på objektiver som fx Canon EF-M 11-22mm F4-5.6 IS STM, Nikon AF-S 58mm F1.4G, Nikon AF-S DX 18-140mm F3.5-5.6G ED VR samt Sony 24-70mm F2.8 ZA SSM og 70-200mm F2.8 G SSM II. Desuden er iPhone 5S kommet med i det fine selskab.

Der er også rettet en række fejl i Lightroom, som fx når man brugte Publish Service til at lægge billeder op til Flickr, ligesom ekstra skarphed ikke blev tilføjet fotos, når man eksporterede dem i lille størrelse.

Ejere af Olympus-kameraer har ekstra at glædes over. Nu har Adobe nemlig lavet kameraprofiler, så man kan vælge imellem Natural, Muted, Portrait og Vivid i stil med andre kameramærker. Du finder den nye version her.

Læs også

MÅSKE ER DU INTERESSERET I ...